Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η αλήθεια για τη νομιμότητα στις αναδρομικές χρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Αφού παρήλθαν δύο μήνες και χρειάστηκε να στείλουμε και δεύτερη επιστολή λάβαμε απάντηση από τον  Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 
Απάντησε και ομολόγησε ότι περιμένει τη νομιμότητα από την Αποκενετρωμένη Διοίκηση. 
Δεν ρώτησε όμως για τη νομιμότητα πριν στείλει τους φουσκωμένους λογαριασμούς στους δημότες.
Δεν έλαβε υπ’ όψη του τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών.
Βεβαίωσε λογαριασμούς στους δημότες, αυθαίρετα.
Τα χρήματα των δημοτών βρίσκονται επί μήνες στο ταμείο της Δ.ΕΥ.Α.ΕΡ. χωρίς οι δημότες να όφειλαν να τα καταβάλλουν.
Μία απλή ανάγνωση των εγγράφων αρκεί για να αντιληφθεί και ο απλός πολίτης ότι η χρέωση είναι Μη Νόμιμη, πόσο μάλλον όταν έχει τη θέση του προέδρου Δημοτικής επιχειρήσεως.  

Να τα πούμε ακόμη πιο αναλυτικά:

  1. Οι καταναλωτές του πρώην Δήμου Ερμιόνης άρχισαν να παραλαμβάνουν  αναδρομικές χρεώσεις, από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στις αρχές του 2015 με το παλαιό  τιμολόγιο ( κατά μέσο όρο τιμή 0,42 ευρώ / κυβικό μέτρο) και προσαυξημένες με ειδικό τέλος 80% , έναντι του ισχύοντος, κατά την ίδια χρονική περίοδο στον πρώην Δήμο Κρανιδίου, τιμολογίου, κατά μέσο όρο 0,16 ευρώ / κυβ. μέτρο.  
  2. Πολίτης έκανε καταγγελία για τις χρεώσεις αυτές. 
  3. Το τμήμα τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αποστέλλει έγγραφο στις 7/7/2015 στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ζητάει την άποψη του Υπουργείου για την ανώνυμη καταγγελία, ενώ, κατά την άποψη της παραπάνω υπηρεσίας:     
4. Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου αποστέλει στις 15/10/2015 σχετικό έγγραφο το οποίο συμφωνεί και επιβεβαιώνει την άποψη της αποκεντρωμένης Διοίκησης :    




Όλα τα σχετκά έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί προς το Δήμο Ερμιονίδας και τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 
Η είσπραξη των αναδρομικών λογαριασμών από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. χαρακτηρίζεται ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ.  
O κ. Πάλλης εξακολουθεί να έχει άλλη άποψη; 
Ο κ. Πάλλης θεωρεί μικροπολιτική να ασχολούμαστε με ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο αφορά μεγάλη μερίδα θιγόμενων συνδημοτών μας;
Ο κ. Πάλλης θεωρεί ότι προτρέχουμε γράφοντας ότι οι αναδρομικές χρεώσεις είναι μη νόμιμες δηλαδή παράνομες, κάτι το οποίο υπάρχει γραμμένο και στο υπηρεσιακό κείμενο, από 7/7/2015, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης;
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.  θεωρεί ότι και ο προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που χρησιμοποιεί στο επίσημο σχετικό έγγραφο τον όρο μη νόμιμες χρεώσεις κάνει μικροπολιτική εκμετάλευση; 

Από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ερμιονίδας, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δίκαιο και το νόμιμο. Οφείλουμε να σεβόμαστε την εντολή των δημοτών και να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους.