Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή του Επικεφαλή της "Δυνατής Ερμιονίδας" κ. Γιάννη Γεωργόπουλου στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με θέμα την Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.










Κρανίδι 7 Οκτωβρίου 2014
  
 
"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"                                        Προς: Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,
Γιάννης Γεωργόπουλος                                        Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Επικεφαλής Μείζονος
Αντιπολίτευσης του                                              ΚΟΙΝ.: 1. Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
Δήμου Ερμιονίδας             
Κρανίδι Αργολίδας                                                     2. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Τ.Κ. 21300
Τηλ. 6944886808                                                       3. Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου
email dinatiermionida@gmail.com



ΘΕΜΑ: Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας



Αξιότιμε κύριε Γενικέ.



Η κατάσταση στο Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των απορριμμάτων, μόνον ως τραγική και επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εκτός από τις παλιές χωματερές στον “Δεματοποιητή” στη θέση Σταυρός Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, έχουν δημιουργηθεί διάσπαρτες και ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλη την έκταση του Δήμου εντός και εκτός οικισμών.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει προσωρινά το πρόβλημα, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1.   Μετέφερε μεγάλο αριθμό κάδων εκτός οικισμών, με στόχο την καθαρότερη εικόνα σε γειτονιές, Σχολεία κλπ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι δημότες διαθέτουν αυτοκίνητο να τα μεταφέρουν σε διάφορα σημεία όπου δημιουργούνται μικρές χωματερές, ενώ όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο τα αφήνουν όπου εξυπηρετούνται.

2.   Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στις 2/9/2014 προέβη σε απευθείας ανάθεση για την ενοικίαση 14 roller containers συνολικής χωρητικότητας 448 μ3 έναντι 10.332 € και χρονική διάρκεια ενοικιοστασίου 40 ημέρες, για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων. Ανακοίνωσε επίσης ότι ενοικιάστηκαν και άλλα 14 κοντέινερς με χρήματα από χορηγίες. Κανένα αποτέλεσμα, έστω και προσωρινό, δεν υπήρξε από τη χρησιμοποίηση των κοντέινερς. Η χρονική διάρκεια της ενοικίασης (40 ημέρες) λήγει στις 12 Οκτωβρίου 2014.



Οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που επί τόσα χρόνια βρίσκονται αποθηκευμένοι ή διάσπαρτοι σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας, αποτελούν οξύτατο πρόβλημα με πολλές και δυσμενείς επιπτώσεις.

Δυστυχώς, οι όποιες λύσεις έχουν κατά καιρούς δοθεί είναι σπασμωδικές και μη αποδοτικές. Ο Περιφερειακός σχεδιασμός καθυστερεί και το πρόβλημα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας καθημερινά διογκώνεται. Το τεράστιο αυτό πρόβλημα δεν αποτελεί για εμάς πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας, καθώς και όλων των Δημοτών της Ερμιονίδας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Σφυρή για κάποια λύση του προβλήματος σε “μερικές” εβδομάδες, δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση παρά μόνο μυστικισμός και θολή φημολογία.



Αξιότιμε κύριε Γενικέ

Επειδή πιστεύουμε ότι για τη λύση του προβλήματος χρειάζεται κεντρική παρέμβαση και ριζική αντιμετώπιση,  Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη εκ μέρους σας πρωτοβουλίας, ούτως ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό νόμιμη λύση, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, στο τεράστιο πρόβλημα που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρεί το Δήμο μας. Η παράταξή μας είναι διατεθειμένη να στηρίξει, να συνδράμει και να συναινέσει σε κάθε τέτοια προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και αποτελεσματικής λύσης η οποία δεν θα δημιουργήσει καινούργια αδιέξοδα.





Μετά τιμής



Γιάννης Γεωργόπουλος