Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί συνδημότες,

όλοι βιώνουμε την τραγική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί, για μια ακόμη φορά, στο Δήμο μας από τα σκουπίδια. Η εικόνα που παρουσιάζει ολόκληρος ο Δήμος είναι σαφώς αντιαισθητική και παράλληλα είναι μια ζωντανή δυσφήμιση για τον τόπο, ειδικά τώρα που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος. Εκτός αυτού η κατάσταση αυτή δημιουργεί κινδύνους για την υγεία όλων μας, οι οποίοι γίνονται αυξημένοι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Η απόφαση 213/2014 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, η οποία ελήφθη την Παρασκευή 27/6/2014, δίνει το δικαίωμα στο Δήμο Ερμιονίδας να μεταφέρει στον ΧΥΤΑ Φυλής 2.000 τόνους απορριμμάτων. 
Πιστεύουμε ότι με την απόφαση αυτή θα υπάρξει μια ανακούφιση η οποία όμως θα είναι προσωρινή και προφανώς δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας. Τα σκουπίδια των Διδύμων και του κάμπου Κρανιδίου θα παραμείνουν στη θέση τους. 
Η "Δυνατή Ερμιονίδα" ζητά να εκπονηθεί από τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις ο κ. Μανιάτης αρμόδιος Υπουργός περιβάλλοντος, ο κ. Ανδριανός Υφυπουργός Αθλητισμού, Βουλευτής Αργολίδας, ο κ. Χειβιδόπουλος Αντιπερειφερειάρχης Αργολίδας, ο νεοεκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τζανής, ο νεοκλεγμένος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής και φυσικά ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Πρέπει όλοι μαζί να βρουν την οριστική λύση του προβλήματος από τώρα. Το οφείλουν στην Ερμιονίδα και στους κατοίκους της. 
Η χρονίζουσα τραγική κατάσταση με τα απορρίμματα δεν πρέπει να συνεχιστεί. 
Οι κινήσεις πανικού κάθε φορά που η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο με τα σκουπίδια στους δρόμους και η "βολική λύση" μεταφοράς μικρών ποσοτήτων στη Φυλή αλλά και η επιβολή προστίμων στο Δήμο, δηλαδή στους Δημότες, από τον κ. Τατούλη δεν μπορεί να συνεχίζονται. Η Ερμιονίδα έχει πνιγεί στο σκουπίδι και υπάρχουν ευθύνες. 
Πρέπει οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να δώσουν λύση καθαρή και οριστική.
Η "Δυνατή Ερμιονίδα" θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για να απαλλαγεί ο τόπος μας απ' τα σκουπίδια. 



Εκ του Γραφείου Τύπου
της "Δυνατής Ερμιονίδας"